
מחיקת רישום פלילי: קיומו של רישום פלילי עשוי לפגוע רבות בשמו הטוב של האדם ובעתידו האישי והמקצועי. מעבר לפגיעה התדמיתית, עצם קיומו של רישום פלילי עלול להוות מכשול בעת קבלה למקומות עבודה מסוימים, בקבלת אשרת כניסה למדינות מסוימות וזאת גם כשמדובר ברישום פלילי בגין עבירה זניחה לכאורה. על כן, ישנה חשיבות רבה לפנות לעורך דין הבקיא בתחום, במטרה להביא למחיקת הרישום פלילי ובכך לצאת לדרך חדשה. בשורות הבאות, עו"ד ברוך גדע מסביר מהו רישום פלילי, מהן תקופות ההתיישנות והמחיקה הקבועות בחוק ומי הגורם האמון על קיצור תקופות ההתיישנות והמחיקה של הרשעות פליליות במדינת ישראל.
מחיקת רישום פלילי – מהי תעודת יושר?
בטרם נפרט בנוגע למחיקת הרישום הפלילי, חשוב לעשות סדר בעולם המונחים אשר גורם לבלבול בקרב לא מעט אנשים ולקוחות הפונים למשרדנו. תעודת יושר זה למעשה כינוי השגור בשפת העם ל"מרשם הפלילי". המרשם מחולק לשלוש קטגוריות:
הרישום המשטרתי – רישום זה כולל תיקים סגורים אשר לא הבשילו לכדי כתב אישום. לחצו כאן לקריאה אודות ביטול רישום משטרתי תיקים סגורים וניסוח בקשה לשינוי עילת סגירה.
תיקים פתוחים – תיקי מב"ד. אלו תיקים שהחקירה בעניינם עדיין מתנהלת וטרם ניתנה הכרעה אם לסגרם או להגיש כתב אישום.
הרישום הפלילי – מדובר בתיקים אשר הוגש במסגרתם כתב אישום והנאשם נשפט והורשע בגינם, בלא קשר אם אותו אדם נשלח לריצוי עונש מאסר. במאמר זה עו"ד ברוך גדע מסביר כיצד ניתן להביא למחיקת הרישום הפלילי.
מחיקת רישום פלילי – תקופות ההתיישנות והמחיקה
בהתאם לסעיפים 14 ו-16 לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, תשמ"א-1981, לכל הרשעה קיימת תקופת התיישנות ותקופת מחיקה. כפי שיפורט בטבלה להלן, מדובר בתקופת ארוכות מאוד ולכן, קיימת אפשרות בחוק לפנות בבקשה לנשיא המדינה וזאת על מנת להביא למחיקת הרישום. עם זאת, חשוב לדעת כי ישנן עבירות שאינן נמחקות או מתיישנות לעולם, כגון: עבירות שעונשן מוות, עבירות ביטחוניות, עבירות לפי פקודת הסודות הרשמיים ועוד.
תקופות ההתיישנות והמחיקה של עבירות פליליות
(החישוב חל מעת סיום ריצוי עונש המאסר)

למי מוגשת הבקשה למחיקת רישום פלילי?
בהתאם לסעיף 18 לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, תשמ"א-1981, בסמכותו של נשיא המדינה לקצר את תקופת ההתיישנות והמחיקה ולבטלן. את הבקשה למחיקת רישום פלילי או קיצור תקופת התיישנות של עבירה, יש להגיש ללשכת נשיא המדינה, על דרך של הגשת חנינה.
ניסוח בקשה למחיקת רישום פלילי
מבחינת אופן ניסוח הבקשה למחיקת רישום פלילי - על הבקשה להיות מנוסחת בשפה משפטית, בהירה ותכליתית. על הבקשה להתבסס בין היתר על נסיבות ביצוע העבירה, הנחיות היועמ"ש, חלוף הזמן מביצוע העבירה וכמובן נסיבותיו האישיות של מבקש החנינה.
לאור האמור, לא מומלץ לנסח בקשה למחיקת רישום פלילי באופן עצמאי, אלא להיעזר בשירותיו של עורך דין פלילי מומחה.
עורך דין פלילי למחיקת רישום פלילי
משרדו של עו"ד ברוך גדע בעל ניסיון מוכח בהגשת בקשות למחיקת רישום פלילי, שינוי עילת סגירה של תיקים סגורים, ביטול רישום משטרתי וכיוצא באלה ובעל אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד.
מעוניינים להגיש בקשה למחיקת רישום פלילי ולצאת לדרך חדשה?
אל תהססו וצרו עמנו קשר במספר – 055-6601981 או השאירו פניה ונחזור אליכם תוך זמן קצר.
משרדנו מתחייב להקצות את כלל המשאבים העומדים לרשותו, על מנת להשיג את התוצאה הטובה ביותר עבורך!